Pikantní zeleninová příloha
Suroviny
- 600 g Jablka
 - 300 g Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Křen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 5 ks Cibule
 - 3 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 kg Rajčata
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1097.2 mg
 - Vláknina 15798.7 mg
 - Vitamín A 15798.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nastrouháme nadrobno, jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, promícháme, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, nasekané feferonky, prolisovaný česnek, nasekanou papriku, zázvor, podlijeme 2 dl vody a dusíme 30 minut. Podle chuti dokořeníme solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou, křenem a dále dusíme, nezapomínáme míchat, aby se nám nepřipálila směs na dně hrnce.
 - 
                                2
Dusíme až do zhoustnutí směsi, přibližně 30 minut. Připravenou přílohu ještě horkou plníme do skleniček, které zavíčkujeme a skladujeme na studeném a tmavém místě.