Ovarové maso s jablkovým křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 421 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 293.5 mg
 - Vláknina 7707.5 mg
 - Vitamín A 7707.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme pepř, oloupanou cibuli a zvolna vaříme asi 90 minut.
 - 
                                2
Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme na porce a zalijeme částí vývaru, ve kterém maso před podáváním krátce povaříme.
 - 
                                3
Oloupaná, na kousky nakrájená jablka podusíme doměkka a prolisujeme sítem. Vmícháme nastrouhaný křen, ochutíme octem, cukrem a zředíme trochou vývaru.