Sójový nákyp s jablky
Suroviny
- 300 g Jablka
 - 80 g Med včelí
 - 200 g Mouka sójová plnotučná
 - 60 g Pšeničné klíčky
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 57 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 402.6 mg
 - Vláknina 18176.4 mg
 - Vitamín A 18176.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme a neoloupaná nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme obilné klíčky, olej, sójovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, med, vejce, mléko, citronovou šťávu a kůru. Vše zpracujeme na vláčné těsto.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
 - 
                                3
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.