Štrůdl tažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 607.7 mg
 - Vláknina 27050 mg
 - Vitamín A 27050 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut.
 - 
                                2
Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát.
 - 
                                3
Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem.
 - 
                                4
Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
 - 
                                5
V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem.