Jablečný dip s octem balsamico
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 135.6 mg
 - Vláknina 1099.8 mg
 - Vitamín A 1099.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tyčovým mixérem rozmixujeme lžíci jablečného želé s balsamicovým octem, 1/2 lžičky ostré hořčice, otrhanými lístky ze svazku bazalky, 1 zralým rajčetem a 2 špetkami soli. Do rozmixované směsi postupně přiléváme 100 ml olivového oleje, přisolíme, připepříme.
 - 
                                2
Jablečné želé - snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci, za neustálého míchání, na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme svázaný tymián.