Jablečný dezert se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 207.6 mg
 - Draslík 116.2 mg
 - Vláknina 4737.5 mg
 - Vitamín A 4737.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme máslo a cukr do pěny. Postupně všleháme žloutky a mouku se solí. Pokud je těsto příliš suché, přidáme lžíci vody. Těsto vypracujeme dohladka, vytvoříme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do lednice.
 - 
                                2
Na pomoučněném vále rozválíme z těsta tenkou placku, kterou rozložíme na dno koláčové formy, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme keramickými kuličkami nebo fazolemi. Necháme chvíli uležet a potom ve středně vyhřáté troubě pečeme 15 minut a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájená povaříme na mírném ohni v rendlíku spolu s cukrem a vodou asi 10 minut, jablka se nesmí rozvařit, jen změknout. Zatímco chladnou ušleháme hustý sníh z bílků, postupně vmícháme vanilkový cukr a vanilkovou tresť. Z formy vysypeme zátěž a vyndáme papír, na upečený korpus navršíme jablečnou náplň. Tu pokryjeme bílkovým sněhem, uhladíme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut,až špičky sněhu začnou hnědnout. Podáváme teplé.