Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 161.2 mg
 - Draslík 781.5 mg
 - Vláknina 7323 mg
 - Vitamín A 7323 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vodou uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé salátové kousky a uvaříme je v 1 l osolené vody. Scedíme je a také udržujeme teplé k dalšímu použití.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na tenké nudličky nakrájené maso. K masu přidáme neoloupaná na malé kostky nakrájená zelená a červená jablka, uvařené brambory a pokračujeme v restování. Přilijeme smetanu a společně vaříme tak dlouho, aby smetana vařením zhoustla. Do pánve k surovinám přidáme uvařené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Podle évlastní chutě dochutíme přibližně 2 lžícemi jablečné přesnídávky a solí. Vše ještě zlehka zamícháme a odstavíme ze sporáku.
 - 
                                3
Připravené těstoviny rozporcujeme na jednotlivé talíře, ozdobíme jedlými květy a zaneseme na stůl. Ke každé porci zvlášť přidáme v mističce jablečnou přesnídávku.