Jablkový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 125 g Tuk Hera jedlý
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 250.2 mg
  • Vláknina 5674.7 mg
  • Vitamín A 5674.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme tuhý sníh z bílků, smícháme cukr s polohrubou moukou, s práškem do pečiva, tukem, nastrouhaná jablka a vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali a vysypali a dáme péct na 180 stupňů na půl hodiny.

  • 3

    Po upečení vyklopíme, polijeme ho čokoládovou polevou a sypeme mandlovými lupínky.

  • 4

    Necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu