Ovocná kaše z hrušek a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 214.8 mg
 - Vláknina 10733.3 mg
 - Vitamín A 10733.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Vložíme do připraveného nálevu, rychle přivedeme k varu, zmírníme oheň a povaříme. Přilijeme štávu vymačkanou z citronu a zahříváme, až směs zesklovatí a zhoustne. Po vychladnutí podáváme.