Zábořská polévka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 214.1 mg
 - Vláknina 7715.4 mg
 - Vitamín A 7715.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá sladkokyselá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Jablka dáme do hrnce s 1.3 litrem vody se solí a vaříme je 8-10 minut doměkka.
 - 
                                2
V misce rozkvedláme ve smetaně hladkou mouku a přimícháme ji do polévky. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.