Jablka v tvarohovém županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 68.2 mg
 - Draslík 162.9 mg
 - Vláknina 5338 mg
 - Vitamín A 5338 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh našleháme se změklým máslem, přidáme prosátou moukou a vypracujeme hladké těsto. Mandle nastrouháme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, zakapeme citronovou šťávou a místo jádřinců vyplníme džemem.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme čtverce, na ně klademe jablka a do těsta je zabalíme. Jablka přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mandlemi a v troubě předehřáté na 220°C pečeme, až těsto zrůžoví.
 - 
                                3
Jablka podáváme sypaná moučkovým cukrem.