Jablkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 78.4 mg
 - Draslík 129.1 mg
 - Vláknina 6467.6 mg
 - Vitamín A 6467.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál prosijeme hladkou mouku se sójovou moukou. přidáme prosátý cukr, změklý tuk (máslo nebo Heru), vejce a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet.
 - 
                                2
Rozinky namočíme do rumu.
 - 
                                3
Připravené těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na velikost plechu, pomocí válečku přesuneme na plech a těsto vymáčkneme i do stran plechu.
 - 
                                4
Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky a urovnáme je na těsto. Posypeme je skořicovým cukrem a rozinkami.
 - 
                                5
Přikryjeme plátem vyváleným ze zbylého těsta a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut.
 - 
                                6
Po vychladnutí můžeme koláč pocukrovat a podávat.