Zelí dušené s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 369 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 547.6 mg
 - Vláknina 13065.8 mg
 - Vitamín A 13065.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme.
 - 
                                2
Po chvíli přidáme oloupaná, na nudličky nastrouhaná jablka. Zaprášíme moukou, osolíme, přisladíme, přilijeme víno a podusíme. Zelí má být sladkokyselé, sypké.
 - 
                                3
Podáváme k pečenému vepřovému masu, ke kachně, k uzenému masu a k uzeninám.