Červené zelí dušené s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Víno červené
  • 1000 g Zelí hlávkové červené
  • 100 g Cibule
  • 50 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 500 g Jablka
  • 40 g Cukr krupice
  • 1 g Bobkový list
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 110 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 318.3 mg
  • Vláknina 6492.6 mg
  • Vitamín A 6492.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, zbavíme košťálů a jemně ho nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Potom zelí spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme zelí a na mírném ohni dusíme. Po chvilce dušení přidáme ocet, sůl, promícháme a ještě dusíme.

  • 3

    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a vložíme na zelí. Přidáme bobkový list, cukr, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Potom přidáme zavařeninu, dochutíme solí a octem a vše provaříme.

Komentáře k receptu