Pečené broskve s marcipánem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Marcipánová hmota surová
  • 30 g Mandle plátky
  • 1 kg Broskve
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 8 polévková lžíce Víno Marsala
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 491.1 mg
  • Vláknina 7520 mg
  • Vitamín A 7520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do zapékací mísy řeznou plochou nahoru.

  • 2

    Marcipán rozetřeme se smetanou a naneseme do středu broskví. Posypeme plátky mandlí, zakapeme medem, pocukrujeme a zalijeme vínem.

  • 3

    Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme asi 5 minut stát.

  • 4

    Dezert můžeme podávat se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu