Víno z čerstvých švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 655.4 mg
 - Vláknina 11666.7 mg
 - Vitamín A 11666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé švestky omyjeme, vypeckujeme a důkladně rozmačkáme. Pecky rozdrtíme, polovinu jich přidáme ke švestkám, promícháme a odložíme. Při pokojové teplotě necháme několik dnů kvasit. Mezitím občas promícháme.
 - 
                                2
Poté kaši vylisujeme a šťávu odměříme. Cukr rozmícháme ve vodě a po jeho rozpuštění přidáme ke švestkové šťávě. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme několik dalších dnů kvasit. K dokvašení přemístíme do chladné místnosti.
 - 
                                3
Víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po jeho ustátí rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.