Jemná švestková čokoláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
 - Sacharidy 294 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 130 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo je umeleme v mlýnku na maso.
 - 
                                2
Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přisypeme krupicový cukr. Švestky rozváříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice.
 - 
                                3
Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.