Plněné broskve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr skořicový
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 4 ks Broskve
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 cl Likér mandlový - Amaretto
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 316.2 mg
  • Draslík 491.2 mg
  • Vláknina 9625 mg
  • Vitamín A 9625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme.

  • 2

    Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 3

    Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem.

  • 4

    Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem.

  • 5

    Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy.

  • 6

    Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut.

  • 7

    Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme.

Komentáře k receptu