Broskvový kompot s kořeněným nálevem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 kg Broskve
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 592 mg
  • Vláknina 13419 mg
  • Vitamín A 13419 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme menší, zralé, ale tvrdé broskve. Důkadně je omyjeme a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme ocet, hřebíček a skořici a povaříme.

  • 2

    Broskve rozdělíme do sklenic, přelijeme vychladlým nálevem a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře k receptu