Dušené broskve pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Cukr moučkový
  • 240 ml Voda pitná
  • 4 ks Broskve
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 361.3 mg
  • Vláknina 6575 mg
  • Vitamín A 6575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme broskve, rozpůlíme a odpeckujeme.

  • 2

    Do větší pánve nalijeme vodu, přidáme cukr a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu.

  • 3

    Rozkrojíme vanilkový lusk a vyjmeme semínka, která i s luskem vložíme do vody. Mícháme při mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Počkáme, dokud nezačne vřít, poté vaříme 1 minutu. Ztlumíme teplotu, necháme směs jen mírně probublávat.

  • 4

    Vložíme broskve a necháme je 5 - 10 minut pod pokličkou dusit, aby změkly. V polovině dušení broskve obrátíme. Měkké vyndáme z pánve a šťávu svaříme, aby zhoustla na sirup. Vyjmeme vanilkový lusk, sirupem přelijeme broskve a podáváme.

Komentáře k receptu