Třešňový koláč s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 203.3 mg
 - Vláknina 4050 mg
 - Vitamín A 4050 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 978.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vyložíme pečicím papírem.
 - 
                                2
Tmavé omyté třešně necháme okapat, poté vypeckujeme a rozpůlíme.
 - 
                                3
Oddělíme žloutky od bílků (žloutky použijeme v kuchyni jinak), z bílků v míse ušleháme pevný sníh s polovinou krupicového cukru a s vanilkovou dření (lusk rozřízneme a tupou stranou vyškrábneme dřeň).
 - 
                                4
V míse promícháme mouku s kakaem a solí, směs nasypeme na ušlehané bílky a opatrně vmícháme. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe třešněmi. Pečeme zhruba 20 – 25 minut.
 - 
                                5
Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.