Třešňový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 67.1 mg
 - Draslík 88.8 mg
 - Vláknina 4250 mg
 - Vitamín A 4250 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 838.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpuštěné máslo nalijeme do mísy s prosátou moukou, cukrem a vejci. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.
 - 
                                2
Oba díly vyválíme na tloušťku 1/2cm a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem. Propícháme vidličkou a pečeme v troubě.
 - 
                                3
Po vychladnutí nakrájíme řezy, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.