Mangové rohlíčky
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 200 g Ostružiny
 - 250 g Cukr moučkový
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 kávová lžička Likér mandlový - Amaretto
 - 0.5 kávová lžička Cukr pomerančový
 - 3 ks Mango
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 polévková lžíce Sirup javorový
 - 3 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 89.1 mg
 - Vláknina 3662.6 mg
 - Vitamín A 3662.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru a pomerančového cukru. Zabalené do fólie odložíme zhruba na 30min do lednice.
 - 
                                2
Mango oloupeme, oddělíme od pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokapeme mandlovým likérem, citronovou šťávou a necháme asi na 5min odležet.
 - 
                                3
Ostužiny omyjeme, necháme okapat a poté rozmixujeme. Pyré dobře promícháme s javorovým sirupem a cukrem. Vmícháme ochucené mango.
 - 
                                4
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a nakrájíme na čtverce cca 10x10cm.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                6
Na plátky těsta rozdělíme ostružinové pyré, těsto od jednoho cípu zavineme a ohneme do tvaru rohlíčku. Potřeme rozšlehaným žloutkem a naskládáme na plech.
 - 
                                7
Pečeme cca 20minut.