Kuře s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 532 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 1272.1 mg
 - Vláknina 17342.8 mg
 - Vitamín A 17342.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Římský hrnec namočíme do vody.
 - 
                                2
Fíky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli najemno nasekáme.
 - 
                                3
Očištěné a omyté kuře potřeme solí a pepřem. Maso naporcujeme na 8 kusů.
 - 
                                4
Do připraveného římského hrnce vložíme fíky, potom porce kuřete a posypeme je rajčaty, cibulí a piniovými oříšky. Osolíme, opepříme a okořeníme mletým koriandrem. Vše zalijeme vývarem a dusíme 90 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Asi 10 minut před koncem dušení odstraníme poklici.
 - 
                                5
Hotový pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s rýží.