Pečené krevety na avokádu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2340 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 2461 mg
 - Bílkoviny 694 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 3150 mg
 - Draslík 769.6 mg
 - Vláknina 17093.2 mg
 - Vitamín A 17093.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou šalotku nadrobno nakrájíme a promícháme s limetkovou šťávou a sladkokyselou chilli omáčkou.
 - 
                                2
Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme připravenou marinádou, přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladničce rozležet.
 - 
                                3
Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným česnekem za stálého obracení 3-5 minut. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Salát omyjeme a listy upravíme na talíře s plátky avokáda. Obložíme krevetami a podáváme s bagetou.