Chlebíček s datlemi a ořechy
Suroviny
- 170 g Datle
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 165 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 85 g Ořechy vlašské
 - 55 g Cukr krupice
 - 55 g Cukr moučkový
 - 175 ml Voda pitná
 - 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Brandy peach
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 77.8 mg
 - Draslík 511.2 mg
 - Vláknina 11263.2 mg
 - Vitamín A 11263.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180°C. Vypeckované a pokrájené datle přelijeme horkou vodou. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a strouhaným muškátovým oříškem. Umixujeme máslo s cukry do pěny, vmícháme našlehané vejce a brandy, postupně přisypeme suchou směs, datle s vodou a ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi 45 minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi 10 minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.