Kuře s fíky na citronu
Suroviny
- 500 g Fíky čerstvé
 - 60 g Slanina vepřová
 - 600 g Kuřecí stehna
 - 125 ml Voda pitná
 - 125 ml Ocet vinný
 - 125 ml Víno bílé
 - 2.75 ml Olej olivový
 - 65 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 plátek Citronová kůra
 - 0.666667 šálek Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 134.7 mg
 - Draslík 723.2 mg
 - Vláknina 20312.8 mg
 - Vitamín A 20312.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr povaříme 5 minut, přidáme ocet, 1 plátek citronu, kousek skořice a 125 ml vody. Potom vložíme fíky a dusíme je 10 minut. Přikryté je necháme 3 hodiny máčet. Poté je scedíme a dáme do mísy s vínem a citronovou kůrou. Kuřecí maso okořeníme. Osmahneme slaninu dozlatova a dáme ji do ohnivzdorné mísy. Do pánve přidáme olej a kuře rychle opečeme ze všech stran.
 - 
                                2
Fíky scedíme. Ke kuřeti přilijeme víno a vaříme ho do zhoustnutí. Obsah pánve s kuřetem vložíme do ohnivzdorné mísy a pečeme 20 minut. Přidáme fíky, vývar a vše pečeme dalších 10 minut.