Banány flambované calvadosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 73 mg
 - Draslík 929.1 mg
 - Vláknina 15226 mg
 - Vitamín A 15226 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kůru z poloviny pomeranče oloupeme a jemně nasekáme. Šťávu z obou pomerančů vymačkáme.
 - 
                                2
Oloupané banány podélně rozkrojíme a zprudka osmažíme na pánvi na 45g másla. Vyjmeme, přikryjeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme cukr a za občasného míchání zahříváme. Přidáme limetkovou a pomerančovou šťávu a kůru a povaříme 2-3 minuty.
 - 
                                4
Nakonec přilijeme calvados, alkohol zapálíme a necháme vyhořet. Přidáme banány a ve šťávě je otočíme a prohřejeme.
 - 
                                5
Podáváme horké, ozdobené ušlehanou smetanou.