Ledová okurková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1280 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 12.6 mg
 - Draslík 1465.9 mg
 - Vláknina 23933.2 mg
 - Vitamín A 23933.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kousky. Avokáda překrojíme napůl, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme lžící.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a stroužky překrojíme napůl. Spolu s avokádem a okurkami je ručním ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.
 - 
                                3
Do směsi přidáme zeleninový vývar, citronovou šťávu, jogurt a podmáslí a vše osolíme a okořením cayenským pepřem a římským kmínem. Polévku dáme na 1 hodinu vychladnout do chladničky.
 - 
                                4
Očistíme ředkvičky a nakrájíme je na plátky. Polévku rozdělíme do talířů a podáváme zdobenou plátky ředkviček.