Sushi s plody moře a ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 32.3 mg
 - Draslík 524.3 mg
 - Vláknina 10956.7 mg
 - Vitamín A 10956.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.
 - 
                                2
Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.
 - 
                                3
Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                4
Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.
 - 
                                5
Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.