Guacamole v bramborových slupkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 173 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 1428.2 mg
 - Vláknina 20473.2 mg
 - Vitamín A 20473.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.
 - 
                                2
Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
 - 
                                3
Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.
 - 
                                4
Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.
 - 
                                5
Podáváme s miskou guacamole.