Sladkokyselá kuřecí prsa
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 250 g Kompot ananasový
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 250 g Kopr čerstvý
 - 80 g Celer řapíkatý
 - 100 g Paprika zelená
 - 100 g Paprika červená
 - 30 g Koriandr čerstvý
 - 30 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 20 ml Voda pitná
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 20 ml Víno rýžové čínské
 - 40 ml Omáčka sojová světlá
 - 50 ml Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1019 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 984 mg
 - Vláknina 6618 mg
 - Vitamín A 6618 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.
 - 
                                2
Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát
 - 
                                3
je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
 - 
                                4
Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.
 - 
                                5
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                6
Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.
 - 
                                7
Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                8
Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.