Grilované španělské ptáčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 992.6 mg
 - Vláknina 14959.8 mg
 - Vitamín A 14959.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky namočíme do vody na 30 minut, scedíme, vypeckujeme a překrojíme na půlky. Fíky nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na řízky, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme na tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, posypeme švestkami a fíky, zavineme, dobře spojíme ve studené vodě namočenými párátky, celého ptáčka ještě potřeme máslem a obalíme v koření.
 - 
                                3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené ptáčky a z každé strany opékáme přibližně 15 minut.