Salát z chřestu a ovčího sýra haloumi s dresinkem
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Sýr Halloumi
 - 60 g Oříšky piniové
 - 80 ml Olej olivový
 - 60 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Chřest zelený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 500.5 mg
 - Vláknina 10797 mg
 - Vitamín A 10797 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dresink připravíme smícháním olivového oleje s citronovou šťávou, hořčicí, oreganem a petrželovou natí.
 - 
                                2
Svazek uvařeného chřestu, sýr haloumi a kousky cibule zakapeme 2 lžícemi dresinku. Cibuli a chřest grilujeme 2-3 minuty na rozehřátém barbecue grilu nebo pánvi, sýr haloumi grilujeme 1 minutu.
 - 
                                3
Do větší misky naskládáme omytý špenát, plátky avokáda, orestovaná piniová semínka, orestovaný chřest, sýr haloumi, červenou cibuli a zbytek dresinku, zamícháme. Podáváme s křupavým chlebem.