Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Salát z hřebenatek, rajčat a chřestu | Receptarium.cz

Salát z hřebenatek, rajčat a chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 26.4 mg
  • Draslík 425.5 mg
  • Vláknina 2210 mg
  • Vitamín A 2210 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostřím nože otevřeme hřebenatky, odřízneme bílou i červenou část a dobře omyjeme. Scedíme, osušíme a bílé části podélně rozkrojíme. Oloupeme brambory, očistíme stonky chřestu, omyjeme je a pokrájíme tak, aby špičky zůstaly celé. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. V cedníku necháme okapat, pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Pokrájený chřest povaříme 5 minut v páře. Nepřilnavou pánev vytřeme olejem a krátce po obou stranách osmažíme bílé i červené části hřebenatek. Do mísy přidáme sůl a pepř, přilijeme citronovou šťávu a vše dobře promícháme. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.

  • 3

    Do 2 oddělených mís dáme kostičky rajčat a hřebenatky a zalijeme připravenou zálivkou. Chřest a rajčata rozložíme na servírovací mísu. Navrch poklademe hřebenatky a posypeme natí fenyklu. Salát můžeme podávat vlažný nebo vychlazený.

Komentáře k receptu