Salát z hřebenatek, rajčat a chřestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 26.4 mg
- Draslík 425.5 mg
- Vláknina 2210 mg
- Vitamín A 2210 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostřím nože otevřeme hřebenatky, odřízneme bílou i červenou část a dobře omyjeme. Scedíme, osušíme a bílé části podélně rozkrojíme. Oloupeme brambory, očistíme stonky chřestu, omyjeme je a pokrájíme tak, aby špičky zůstaly celé. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek. V cedníku necháme okapat, pokrájíme na kostičky.
-
2
Pokrájený chřest povaříme 5 minut v páře. Nepřilnavou pánev vytřeme olejem a krátce po obou stranách osmažíme bílé i červené části hřebenatek. Do mísy přidáme sůl a pepř, přilijeme citronovou šťávu a vše dobře promícháme. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.
-
3
Do 2 oddělených mís dáme kostičky rajčat a hřebenatky a zalijeme připravenou zálivkou. Chřest a rajčata rozložíme na servírovací mísu. Navrch poklademe hřebenatky a posypeme natí fenyklu. Salát můžeme podávat vlažný nebo vychlazený.