Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 242.3 mg
 - Vláknina 4878.7 mg
 - Vitamín A 4878.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýňová semínka pokrájíme na poloviny a spolu se slunečnicovými loupanými semínky je v teflonové pánvi opražíme (1-2 minuty) nasucho dozlatova. Odložíme je do misky.
 - 
                                2
Omyjeme a osušíme oranžovou dýni. Rozkrojíme ji na polovinu, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni nakrájíme na plátky silné asi 3 cm, oloupeme je a z plátků nakrájíme kostky. Dáme je do síta. Kozí sýr nakrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm). Ananasový kompot scedíme, šťávu zachytíme.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody a dýňové kostky vaříme nad parou do poloměkka, přibližně 5 minut. Dáme je do mísy a promícháme s ananasem, sýrem, citrónovým pepřem, 6 lžícemi ananasové šťávy a přimícháme lžíci Sherry brandy. Necháme 15-20 minut v chladu odležet.
 - 
                                4
Omyjeme čekankové listy, které ozdobně rozložíme na talíře. Na listy dáme vychlazené kostky dýně se sýrem a ananasem. Přelijeme zbývající šťávou, posypeme semínky a servírujeme.