Mangové čatní po indicku
Suroviny
- 250 ml Ocet vinný
 - 750 ml Cukr krystal
 - 5 ks Datle sušené
 - 0.25 ks Kokos čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 kg Mango
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Garam masala
 - 4 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1448 kcal
 - Sacharidy 320 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 163 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 495.4 mg
 - Vláknina 39335.6 mg
 - Vitamín A 39335.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.9 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mango zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Na proužky nakrájíme i kokos a datle. Na pánev nalijeme vinný ocet, vsypeme cukr a necháme je svařit. Mango společně se zázvorem přidáme na pánev a vaříme cca 5 minut. Nadále postupně přidáváme nakrájené datle, rozinky, kokos.
 - 
                                2
Ochutíme špetkou soli a povaříme. Zasypeme mletým chilli, masalou a mentolovými listy. Necháme vařit a důkladně mícháme, než směs získá konzistenci džemu. Necháme zchladit v lednici a uskladníme v keramické nádobě.