Krevetový koktejl po mexicku
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 1 ks Avokádo
 - 0.25 ks Salát ledový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Kukuřice
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 281.1 mg
 - Vláknina 7129 mg
 - Vitamín A 7129 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozehřátém oleji zprudka restujeme očištěné a omyté krevety 1-2 minuty dorůžova. Vyjmeme do mísy, zakapeme limetkovou šťávou a tabascem. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V misce rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou, rajčatovým protlakem a nasekaným koriandrem.
 - 
                                3
Omytý, na nudličky nakrájený salát rozdělíme do 4 skleněných pohárů.
 - 
                                4
4 krevety s ocásky ponecháme na ozdobu, zbylé zbavíme ocásků a vrátíme do mísy. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené avokádo pokapané limetkovou šťávou a vsypeme okapanou kukuřici. Vše promícháme a směs navršíme na salát v pohárech.
 - 
                                5
Koktejl ozdobíme kopečkem majonézové omáčky, krevetami a lístky koriandru.