Dip s avokádem a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 618.5 mg
 - Vláknina 11436.5 mg
 - Vitamín A 11436.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek vložíme do horké vody, necháme povařit zhruba 1 minutu, následně hrášek přendáme do studené vody. Necháme důkladně oschnout.
 - 
                                2
Avokádo očistíme, rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu.
 - 
                                3
Avokádovou dužinu, polovinu hrášku, jogurt, prolisovaný česnek, limetkovou kůru a šťávu důkladně rozmačkáme.
 - 
                                4
Cibuli nakrájíme najemno, rajčata oloupeme a dužinu tence nakrájíme, poté cibuli a rajčata promícháme do avokádové směsi.
 - 
                                5
Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem a tabascem.