Smažené krevety s mangovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
 - 50 g Cukr krupice
 - 27.5 ml Olej rostlinný
 - 100 ml Limetková šťáva
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 499 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 113.8 mg
 - Draslík 641.7 mg
 - Vláknina 2427.6 mg
 - Vitamín A 2427.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chilli papričky zbavené semínek vložíme do mixéru, přidáme cukr, sůl, přilijeme rybí omáčku a šťávu z limetek. Vše najemno rozmixujeme.
 - 
                                2
Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. K mangu přidáme čerstvé nasekané bylinky, připravenou sladkokyselou omáčku a vše promícháme. Podáváme se smaženými krevetami.
 - 
                                3
Loupané krevety krátce marinujeme ve směsi z nasekaného česneku, světlé sójové omáčky, vejce a škrobu. Krevety smažíme zprudka a jen krátce v rozpáleném oleji na pánvi. Ihned podáváme.