Jemné guacamole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 568.3 mg
 - Vláknina 16428.8 mg
 - Vitamín A 16428.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokádo podélně rozpůlíme, pecku odstraníme (mělo by to jít snadno, do pecky stačí zaseknout nůž a lehce pootočit – ze zralého plodu lehce vyklouzne). Lžící vydlabeme dužinu.
 - 
                                2
V míse dužinu důkladně rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory (pokud chceme guacamole jemné a zcela hladké, můžeme dužinu ušlehat v mixéru). Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou chili papričku a drobné kostičky rajčat. Směs ochutíme limetkovou šťávou, nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem, solí a pepřem. (Můžeme přidat i pár kapek tabaska a prolisovaný stroužek česneku.) Vše dobře promícháme a ihned podáváme.