Vepřový řízek s ananasem na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 107.2 mg
 - Draslík 420.8 mg
 - Vláknina 8044.3 mg
 - Vitamín A 8044.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3798.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme a nakrájíme na jemné proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Vmícháme škrob (Solamyl) a 1 lžíci oleje, postavíme stranou. Kousky ananasu necháme okapat, smícháme šťávu s vývarem a sójovou omáčkou. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně ohřejeme zbývající olej. Proužky řízku pečeme za stálého míchání 2-3 minuty, až dostanou světlehnědnou barvu. Přidáme jarní cibulky a krátce osmažíme. Posypeme práškové kari. Přilijeme ananasový vývar, uvedeme do varu a na středně velkém plameni povaříme 5 minut. Koriandr omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Kousky ananasu vmícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem a navrch nasypeme lístky koriandru.