Kachna na ananasu
Suroviny
- 175 g Kachní maso pečené
 - 125 g Kompot ananasový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Ananasová šťáva
 - 1 polévková lžíce Pasta z kukuřičné mouky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 56.9 mg
 - Draslík 85.8 mg
 - Vláknina 3871.5 mg
 - Vitamín A 3871.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní maso pokrájíme na nudličky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme nasekaný zázvor, jarní cibulku a pokrájenou mrkev a smažíme minutu. Přidáme kachní maso a pokrájený ananas s vinným octem, solí a ananasovou šťávou. Mícháme, dokud se vše nespojí.
 - 
                                2
Přidáme pastu z kukuřičné mouky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Podáváme teplé.