Havajská vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 154.3 mg
 - Draslík 757.6 mg
 - Vláknina 1849.1 mg
 - Vitamín A 1849.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: v misce smícháme ananasový džus, javorový sirup, sójovou omáčku, drcený česnek, tymián a koriandr. Přidáme maso, přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat. Občas maso obrátíme.
 - 
                                2
Maso vyjmeme z marinády, osolíme a naplocho, sádlem nahoru, je položíme na pekáč. Volně překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 220°C.
 - 
                                3
Sundáme alobal a maso polijeme marinádou. Vrátíme je do trouby a 20-30 minut dopékáme, až povrch masa ztmavne a z vpichu po jehle vytéká čirá šťáva.
 - 
                                4
Kolečka ananasu vložíme pod gril a upečeme do hněda. Upečené maso položíme na prkénko, volně překryjeme fólií a necháme 10 minut stát. Výpek z pečení přecedíme, sebereme z ní tuk a opatrně ji prohřejeme. Podáváme ji k masu spolu s grilovanými kolečky ananasu.