Okoun s brokolicí a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Okoun - filety
  • 300 g Ananas
  • 1 ks Brokolice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1334.4 mg
  • Vláknina 19804.5 mg
  • Vitamín A 19804.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 250.8 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z okouna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet.

  • 2

    Brokolici rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou, košťál oloupeme, pokrájíme na plátky. Povaříme v osolené vodě.

  • 3

    Ananas okrájíme, dužninu nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Plátky ryby opepříme, osolíme a obalíme v kari koření, potom je v pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kousky ananasu, chvilku za stálého míchání povaříme.

  • 5

    Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme naplátky, které osmahneme v malé pánvi bez oleje.

  • 6

    Porce smažené ryby a uvařenou brokolici rozprostřeme na servírovací talíře, posypeme madlovými lupínky a podáváme.

Komentáře k receptu