Pikantní sladká treska
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 plátek Ananas
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 74.7 mg
 - Draslík 985.3 mg
 - Vláknina 3066.5 mg
 - Vitamín A 3066.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme sójovou omáčku se zázvorem, česnekem a pepřem.
 - 
                                2
Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ji v ochucené sojové omáčce.
 - 
                                3
Jarní cibulky omyjeme, bílé části nakrájíme najemno, zelenou nať na kolečka. Ananas nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                4
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět bílé části nakrájených cibulek. Pak do pánve vmícháme cukr, přilijeme vývar a krátce povaříme.
 - 
                                5
Větší část zelené natě cibulek přidáme s kousky ananasu, rybou a zbylou marinádou do pánve, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na středním ohni. Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zelenou natí cibulek a podáváme.