Avokádový sorbet zdobený tequilovou šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1079.6 mg
 - Vláknina 27625.8 mg
 - Vitamín A 27625.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vybereme zralá avokáda a oloupeme je. Oloupaná rozpůlíme a vykrojíme pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Polovinu salátové okurky dobře omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Pokrájené avokádo s okurkou smícháme v míse, přidáme cukr a 3 lžíce citrónové šťávy. Vše rozmixujeme na hladké pyré. Vzniklý sorbet přendáme do menší misky a dáme do mrazáku na cca 4 hodiny zmrazit.
 - 
                                3
Těsně před vyndáním sorbetu z mrazáku připravíme šlehačku. Smícháme smetanu s trochou tequily - podle chuti. Přidáme zbylou lžíci citrónové šťávy, ztužovač šlehačky a ušleháme hebkou šlehačku.
 - 
                                4
Meduňku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Otrháme pár lístků. Z mrazáku vyndáme sorbet a lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme hromádky ve tvaru lžíce.
 - 
                                5
Do sklenice na sekt dáme porci sorbetu, ozdobíme šlehačkou ochucenou tequilou a přidáme pár lístků meduňky.