Papriková polévka s avokádem
Suroviny
- 120 g Avokádo
 - 4 g Máslo čerstvé
 - 6 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 30 g Citronová šťáva
 - 500 g Paprika červená
 - 12 g Kaviár
 - 100 g Okurka salátová
 - 50 g Salát římský
 - 100 g Cibule červená
 - 4 g Rozmarýn čerstvý
 - 200 ml Rajčatová šťáva
 - 200 ml Voda pitná
 - 10 ml Balsamico ocet
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 4 ks Garnát obecný
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 20.7 mg
 - Draslík 633.8 mg
 - Vláknina 12457 mg
 - Vitamín A 12457 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 179.9 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté papriky bez jadřinců potřeme částí oleje, ogrilujeme, oloupeme, i s případnou vypečenou šťávou vložíme do mixéru, přidáme okurku, cibuli, česnek, přilijeme rajčatovou šťávu, zakápneme zbylým olejem, balsamicovým octem a rozmixujeme dohladka. Vzniklou kaši naředíme vodou, osolíme, opepříme a dáme vychladit.
 - 
                                2
Avokádo oloupeme, rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Salát posekáme najemno, garnáty lehce osmahneme na másle. Doprostřed talířů vrstvíme na sebe nejdřív avokádo a salát, pak garnáta a rozmarýn. Okolo nalijeme vychladlou paprikovou polévku. Nakonec ozdobíme troškou kaviáru.