Letní hummus
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 12 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 548.3 mg
- Vláknina 15562.3 mg
- Vitamín A 15562.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve si připravíme hummus: cizrnu dáme do mixéru a rozmixujeme ji dohladka. Poté přidáme tahini, citronovou šťávu, dva stroužky česneku a sůl podle chuti a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs moc hustá, přidáme lžíci vody. 
- 
                                2Hummus naaranžujeme na talíře – doprostřed. Obložíme je zbylými ingrediencemi: okurkou nakrájenou na plátky, avokádem nakrájeným na kostičky, přepůlenými cherry rajčátky. Vše posypeme nasekanou červenou cibulí a šalvějí. 
- 
                                3Podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        