Tresčí filé s banány
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
 - 16 g Máslo čerstvé
 - 3 kávová lžička Kari koření
 - 4 ks Banány
 - 4 ks Třešně
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 148 mg
 - Draslík 787.9 mg
 - Vláknina 11999.2 mg
 - Vitamín A 11999.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 320.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut rozležet.
 - 
                                2
Potom filé osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce a rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance.
 - 
                                3
Rozehřejeme větší část másla a olej, vložíme porce filé a po obou stranách smažíme. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                4
Oloupané banány nakrájíme na šikmé plátky, rozehřejeme zbylé máslo a banány v něm osmahneme.
 - 
                                5
Připravené plátky banánů a okapané třešně poprášíme kari kořením a rozdělíme je na porce filé.
 - 
                                6
Ihned podáváme.